9.7 C
Skopje
17.11.2019 - 1:55

ЕУ потрошила над 2,5 милијарди евра на ѕидови

Унијата троши милијарди евра за изградба на бариери за да ги запре мигрантите да пристигнат на Стариот Континент, се наведува во ново истражување Европа, која...

Каде се распоредени американските сили на Блискиот Исток

По повлекувањето на американските сили од Сирија, дел од нив завршија во Ирак, кој претходно им беше домаќин на над 5.000 војници од САД....

Безбедносната дебата во Германија е „клинички мртва“

Речиси сите во Германија се согласуваат дека Берлин треба да преземе поголема одговорност за националната и за европската безбедност, но не можат да се...

Глобални линии

Таен договор меѓу Куба и Катар за лекарските мисии

Повеќето пари што ги заработуваат кубанските лекари во Катар завршуваат назад во Куба, во согласност со еден таен договор меѓу двете држави Пред влезот на...

Јапонија одобри експерименти за создавање животинско-човечки хибриди

Јапонската влада го одобри барањето за експерименти со матични клетки за создавање животинско-човечки хибриди. Експериментот, кој сè уште бара одобрување од јапонското министерство за...

Бројот на птиците во Северна Америка намален за една четвртина

Ширењето на земјоделството и промените во користењето на земјата создале притисок врз популацијата на птиците. Имаме непрегледни полиња на пченка, а немаме простор за...

Храна што треба да jа jадете за да ви биде топло во зимските денови

Храната што ја консумирате влијае на вашето тело. Кога температурата паѓа и студеното време настапува, на вашето тело давајте му ја храната што во...

Артизам по мера на киногледачот

ШЕЕСЕТТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО СОЛУН Јубилејните изданија некако по правило се резервирани за класична променада на историски потсетувања и авторски имиња за сечиј вкус....

Со „Претседателите на ДЛУМ“ се отвора нова галерија во ГТЦ

Во Градскиот трговски центар, денеска, во 14 часот, со отворање на изложбата „Претседателите на ДЛУМ“ на Друштвото на ликовните уметници на Македонија, наедно ќе...