12.1 C
Skopje
23.4.2019 - 22:35

Во „Шутка“ Нова година ќе дојде порано

Интервју со Ѓоко Котевски, директор на КПУ „Затвор - Скопје“ Екипа на „Нова Македонија“ вчера го посети КПУ „Затвор - Скопје“, попознат како „Шутка“. Терминот...

Калимеро за двотретинско мнозинство

Интензитетот на носење и менување на законите во интерес на некои пратеници што својот глас за уставните измени го условуваат со нивно ослободување од...

Дали судството ѝ се додворува на извршната власт

Високи владини извори сериозно и прецизно ја изнесуваат оцената дека огромен дел од судството и од судиите сака да ѝ се додвори на оваа...

Граѓаните пешачат за да ги дополнат e-картичките на ЈСП

Колонијали и трафики не ги дополнуваат ЈСП-билетите со банкарските картички, бараат исклучиво кеш Во најголем број продажни места, маалски продавници и трафики што склучиле договори...

И парламентарни избори напролет

Дилемата дали заедно со претседателските избори следната година да се одржат и предвремени парламентарни избори, деновиве одново добива тежина со оглед на фактот што...

Симпатизира ли Трамп потајно автократски режими?

Трамп им противречи на ЦИА, Канцеларијата на директорот за национално разузнавање, ФБИ, Агенцијата за државна безбедност, Одделот за правда, Одделот за домашна безбедност, Комитетот...

Амнестија побараа осомничени, обвинети и осудени

Во текот на вчерашниот ден (до 16 часот), вкупниот број поднесени барања за амнестија беше 57, иако за настаните од 27 април се обвинети...

Корупцијата – најголемата рана за која не се најде лекот

И во минатото и сега, во речиси сите западни извештаи што се занимаваат со мониторирање на борбата против корупцијата, сме оценувани со најниски оцени,...

Политиката го дозагади воздухот

И додека ПМ 10 честичките со несмален интензитет секојдневно нѐ трујат сите, без разлика на политичката, социјалната или каква било друга припадност, политичките партии...

До кога?

Загадувањето на воздухот сѐ повеќе расте, предлог-решение нема Скопјани деновиве вистински се задушуваат во маглата и загадувањето на воздухот, кое на граѓаните им е проблем...