12.3 C
Skopje
24.5.2019 - 1:41

Ситно прегрупирање во опозицијата, здружувањето неизвесно

Здружувањето на три помали партии е мал исчекор во обединувањето на раситнетата српска опозиција Демократската партија, Социјалдемократската партија на Србија и Заедно за Србија постигнаа...

Економскиот раст треба да биде одржлив

Нашата држава забележува најдобри резултати во спроведувањето на мерките од Програмата за економски реформи во споредба со другите земји од процесот, во согласност со...

Сивата економија ја вшмукува и работата на интернет

Непријавените работници се еден од најзначајните сегменти на сивата економија во Македонија. Неповолните состојби на пазарот на трудот, повеќедецениската висока стапка на невработеност и...

Во парламентот финишира дебатата за реформата

Со предлог-законот за Агенцијата за национална безбедност и предлог-законот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница во РСМ, кои вчера беа на пленарна седница на парламентот,...

Пендаровски го назначи Ерол Муслиу за прв разузнавач

Претседателот Стево Пендаровски го назначи Ерол Муслиу за нов директор на Агенцијата за разузнавање, информираат од кабинетот на шефот на државата. Муслиу порано работел во...

Како да се зајакне европската солидарност

Европската солидарност има корист од комерцијалното единство исто колку што има корист и од заедничките демократски вредности. Една придобивка од проширувањето на ЕУ беше...

Повеќе или помалку ЕУ?

Од денеска до недела, гласачите во Европската Унија ќе избираат членови на Европскиот парламент. Многу нешта зависат од нив. Од Втората светска војна досега,...

Сушата го намали нивото на водите во Македонија

Додека научниците предвидуваат дека поради климатските промени ќе дојде до забрзано топење на мразот на Гренланд и на Арктикот, што на глобалното ниво ќе...

Во Охрид е загрозено светското културно наследство

Меѓународна тревога по препораките на УНЕСКО На оваа листа обично се стигнува по природни катастрофи и по војна, а поретко, како во нашиот случај, и...