6 C
Skopje
11.12.2018 - 12:37

Основан Шалом-клуб на Македонија

Шалом ќе биде македонската лабораторија за развојни решенија, предводена од искуството и добрата волја на дипломците на израелската агенција „Машав“, најави Марија Герас Дочовска,...

Западен Балкан заплеткан помеѓу самитите на ЕУ

Голем број состаноци, самити и собири што на темата Западен Балкан ги одржуваат челниците на Европската Унија ретко резултираат со заклучоци што се спроведуваат...

Амнестијата и правото никако да се помират

Не е одреден краен рок за носење на законот за амнестија, но со оглед дека овој закон претставува услов за обезбедување двотретинско мнозинство при...

Неизвесно гласањето на британските пратеници за брегзит

Информации од британската влада говорат дека премиерката Тереза Меј ќе го одложи гласањето во парламентот за брегзит, бидејќи по сѐ изгледа не успеа да...

Нови решенија на Центар за отстранување урбана опрема

Изминатиов период општината Центар издаде повеќе решенија за отстранување диво и нелегално поставена урбана опрема. Секторот за инспекции на општината Центар во рамките на...

Какви алатки за шпионирање користат ФБИ, ЦИА, ДЕА…

Наспроти апаратите за снимање телефонски разговори, кои имаат поширока комерцијална примена и се користат во разни институции во земјава, безбедносните и разузнавачките служби во...

Општината Карпош со еколошка акција засади 200 нови дрвја

Општината Карпош ја реализира завршната фаза од големата еколошка акција со која беа засадени околу 200 нови дрвја. Со тоа се збогати дрвниот фонд...

Владата бара странски пари за да го прочисти воздухот

Македонската влада на донаторска конференција што самата ја организира побара финансиска и техничка помош од меѓународни донатори за да го спроведе двегодишниот план за...

„Хонда“ со мотор на „Тесла“ наречен „теслонда“

Старата „хонда акорд“, напојувана од моторот „теслонда“, може да оди од 0 до 60 километри на час за 2,45 секунди. Тоа е побрзо од...

По Атина, и Софија застрашува и блокира

Пораките за заплашување, уцени и закани што нашите најблиски соседи, Грција и Бугарија, ги црпат од официјалните меѓудржавни документи, како што се Договорот за...