16.4 C
Skopje
25.4.2019 - 10:31

Je Suis Assange!? Некој?

Пред 250 години, мудриот Дејвид Хјум утврди дека „ништо не е поизненадувачки за оние што гледаат на човечките работи со филозофско око, од тоа...

Кучешкиот измет опасно го загадува Скопје

Парковите во Центар во кои треба да си играат децата се полни со измет од домашни миленици и неодговорни сопственици Вашиот весник неколкупати пишувал за...

ДИК падна, во незгодно време

Неработење на веб-страница на Државна изборна комисија е сериозен преседан, кој треба темелно да се истражи, но и да се превенираат сите можни идни...

Свет окупиран од изопачени

Мисијата на Асанж го охрабри Едвард Сноуден. Тој се надоврза. Го доразголе злото. Многумина ќе речат, баш му е гајле на злото, си тера...

Како работи мозокот однатре?

Мозокот е многу динамичен. Врските помеѓу разни региони на мозокот може да се менуваат во текот на процесот на учење или да се оштетени...

Освестување за бездушниот

Да се биде верски лидер во општество како македонското, кое има испреплетени етнички и верски карактеристики, многу повеќе е одговорност, отколку привилегија. Таа одговорност...

Преспанската спогодба не е Библија (ниту Куран)

Легитимно е прашањето кој може и со каков закон да го оспори или забрани правото на поединец, општествена група, партија или слична легална македонска...

До кога ќе ги поддржуваме оние што сами не можат да...

(Повод: Финансиската поддршка на земјоделство во 2019 година) За ова поддршка се најавуваат од МЗШВ новини во структурата, во висината на средствата во односот...

Грузија и Украина приоритет на агендата на НАТО

Дали патот за прием на Украина и на Грузија во НАТО навистина води преку Русија, ако се знае дека меѓу Москва и двете бивши...

НАТО треба да понуди јасен патоказ за членство

НАТО годинава обележува две годишнини: седум децении од своето основање и две децении од првото проширување зад поранешната Железната завеса. Гледајќи наназад, статусот на...