Општината Бутел со кампања за заштита од кражби летово

„Превенција од имотни деликти“ е насловена кампањата што започна во населбата Бутел 1, а се реализира во соработка со Секторот за внатрешни работи-Скопје. Активностите...

Градските советници утврдуваа мерки за заштита на животната средина

Градските советници разгледуваа поголем број предлог-одлуки за работата на градот, меѓу кои и за воспоставување меѓуопштинска соработка меѓу градот Скопје и општината Сарај. Стана...

Град Скопје ќе објави јавен повик за субвенции за купување електрични тротинети

Град Скопје оваа година првпат ќе распише јавен повик за субвенции за граѓани за купување електрични тротинети. Градските власти од својот буџет за оваа намена...

Компаниите како да ги програмираат техничките уреди да се расипуваат по изминувањето на гаранцијата

Најголем број поплаки на потрошувачите годинава се однесуваат на остварувањето на нивното право за замена на купените технички производи со недостатоци и за производи...

Делови од Волково и Морани утре без струја

Во периодот од 10 до 11:30 часот утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од викендиците во село Морани, општина Студеничани. Од 9...

„Баскерфест“ почна со дефиле на плоштадот „Македонија“

Фестивалот на улични уметници „Баскерфест“, кој се одржува 13-ти пат, во Скопје почна со дефиле на голем број различни уметници од Македонија и од...

Нови одобренија за поставување урбана опрема зимава

Летната сезона заврши и доколку угостителите-корисници на јавни површини сакаат да добијат одобрение за вршење дејност надвор од деловниот простор и одобрение за поставување...

Дел од општина Карпош утре без вода

Корисниците од улиците „Варшавска“, „Хелсинки“, „Мексичка“ и „Ташкентска“ во општина Карпош утре од 9:00 часот ќе останат без вода за пиење. Како што информираат од...

Нов детски парк и урбан сквер за жителите на Нерези и Тафталиџе 2

Граѓаните од Нерези и Тафталиџе 2 во општина Карпош добија нов детски парк и урбан сквер. Новиот парк денеска на денот на општината 3-ри ноември,...

Семинари и расправи, а решение за загадувањето на воздухот нема

Загадувањето на воздухот беше тема и на еднодневниот семинар во Скопје, на кој се дискутираа предвидените владини мерки за намалувањето на загадувањето на воздухот. Скопскиот...