30 C
Skopje
18.9.2018 - 18:18

АМСМ го стартуваше проектот „Безбедни училишни зони”

Со доделување безбедносни елечиња и балони на учениците од четврто одделение во ОУ „Димитар Миладинов“ во Скопје кои заедно со учителката и во соработка со...

Шилегов: Досега исчитени 220 депонии во Скопје

Во населбата Хиподром денеска почна акцијата за чистење на општина Гази Баба. Со чистење ќе се продолжи во Маџари, Триангла, Ќерамидница, Ченто, Железара и...

Училиштата „Љубен Лапе“ и „Лазо Ангеловски“ со нови подови

Основните училишта „Љубен Лапе“ и „Лазо Ангеловски“ добија нови подови. Реконструирани беа старите подови во училниците и кабинетите и нивната замена со нови заврши....

Во Ѓорче од денеска манифестација „Звуците на културата“

„Звуците на културата“ е насловена манифестацијата што првпат ќе се одржи во општината Ѓорче Петров. Ќе почне од денеска и ќе трае до 23...

Без струја утре делови од општините Карпош, Гази Баба, Студеничани и Кисела Вода

Без струја утре во одредени делови од денот ќе останат корисниците од општините Карпош, Гази Баба, Студеничани и Кисела Вода. РЦУК по известување од ЕВН Македонија...

Извидниците ја светнаа Матка

Извидниците од Прв скопски извиднички одред и ИПО Галеб ја одбележаа независноста на Македонија со еколошка акција во пределот кај Кањон Матка. Повеќе од...

Град Скопје и годинава ќе избира најдобар угостителски објект

Град Скопје годинава по единаесетти пат избира „Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите“. Петстотини и десет тајни купувачи врз основ на повеќе критериуми ќе оценуваат 50...

Општина Центар урива дел од бесправно изграден објект на улица „Македонија“

Општина Центар урива бесправно дограден дел на угостителскиот објект „Бистро Македонија од Стража“ на ул. „Македонија“, постапувајќи по решение на овластен градежен инспектор.  Општината денеска...

Без струја утре повеќе делови на Скопје

Без електрична енергија утре од 07:30 до 09:30 часот ќе бидат корисниците од селата Љуботен и Љубанци, во општина Бутел и селото Раштак,...

Улицата кај Градски стадион ќе го носи името на норвешкиот дипломат Столтенберг

Улицата што ги поврзува Градскиот парк, Градскиот стадион и кејот на реката Вардар ќе го носи името „Улица Столтенбергова”, во чест на норвешкиот дипломат...