30 C
Skopje
18.9.2018 - 17:59

Во Кисела Вода извори со небезбедна вода за пиење

Општината Кисела Вода ги предупредува граѓаните дека по направените анализи е констатирано дека неколку извори во некои од населените места имаат небезбедна вода за...

Делови од Аеродром, Центар, Ѓорче Петров и Кисела Вода утре без струја

Корисниците од булевар „Кузман Јосифиовски Питу“ бр.22 и бр.24, и од улицата „Симеон Кавракиров“ од број 1 заклучно со број 9 во општина Аеродром ...

Детски ден на ликовната колонија „Љубанци 2018“

Околу 20  најталентирани ученици од основните училишта во општина Бутел денеска ќе учествуваат на  детскиот ликовен ден што се одржува во рамки на  ликовната колонија „Љубанци 2018“.  Како...

Власта и невладините повторно ги спротивставија ставовите за гасоводот на Водно

Претставниците на власта и невладиниот сектор денеска повторно дебатираа за  изградбата на гасоводот на Водно. Според експертите, проектот долгорочно ќе има позитивно влијание и ќе придонесе...

Кампања „Паркирај совесно“ започна во Општина Центар

Општина Центар и ЈП ПОЦ, во соработка со СВР Скопје, од денеска започнуваат со едукативна кампања за безбедност во сообраќајот...

Општина Центар потпиша Меморандум за соработка со НЕКСУС – Граѓански Концепт

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ и Афродита Муслиу, претседател на НЕКСУС – Граѓански Концепт денеска потпишаа Меморандум за соработка. Преку електронската платформа prijavi.mk...

Адаптиран простор за привремен престој на децата со церебрална парализа

Од скопската општина Центар информираат дека ќе почне да се користи нов простор адаптиран за привремен престој на децата со церебрална парализа. Во овој...

Старите автобуси, сауни на четири тркала

Од ден на ден станува сѐ поневозможно да се користи јавниот градски превоз на кој градот толку многу инсистира. А како да се натераат...

Нови 600 заштитни столпчиња покрај улиците во општина Аеродром

Општина Аеродром соопшти дека деновиве поставуваат нови заштитни столпчиња покрај тротоарите, велосипедските и пешачките патеки покрај булеварите и улиците, со цел да се обезбеди...

„City Bus“ со летно работно време

Од сабота почнува летното работно време на панорамскиот автобус за туристичко разгледување на Град Скопје кој го менаџира ЈСП Турс, „City Bus“. Автобусот ќе...