Општината Карпош доби мобилна апликација за граѓанско учество во локалните политики

Во трговскиот центар „Лептокарија“ се одржа настанот „Промотивен ден на мЗаедница“, наменет за промовирање на новата мобилна апликација за општината Карпош. Станува збор за...

Малку мерки – никакви ефекти

Градот располага со четири овластени инспектори за животна средина, 10 комунални инспектори и 16 комунални редари. Потребно е зголемување на бројот на инспекторите и...

„Канцерогено општество“ утре на нов протест пред Собранието поради аерозагадувањето

Иницијативата „Канцерогено општество“ за утре пред Собранието на Македонија најави нов протест против загадувањето на амбиенталниот воздух. Целта на здружението е преку заедничко дејствување на...

Разногласие околу причинителите за загадувањето

Сите истражувања што постојат и што се спроведени од нашите институции поврзани со загадувањето на воздухот, укажуваат дека како загадувачи се јавуваат транспортот, индустријата,...

Велосипедски и пешачки патеки и повеќе паркинг простор на улицата „Орце Николов“

Новиот сообраќаен проект за улицата „Орце Николов“ предвидува намалување на коловозната лента на шест метри во интерес на изведба на нови велосипедски патеки во должина...

Гинекологија Чаир досега не почнала постапка за решавање на проблемот со загадувањето

Град Скопје досега нема добиено доказ дека некоја постапка е почната во Специјална болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир, по написите...

Град Скопје ќе субвенционира клима уреди со инвертер

Град Скопје првпат досега распишува јавен повик за субвенционирање инвертер клима уреди и други современи уреди за затоплување на домаќинствата. -За секој купен инвертер клима...

Делови од Кисела Вода, Центар, Карпош и неколку скопски села утре без струја

Корисниците од улиците „Сердарот“ и „Ратко Митровиќ“ и целиот реон кај ТИПО и Туланата во Општина Кисела Вода утре од 8.30 до 15 часот...

Десет прочистувачи за воздух доби Гинекологија во Чаир

Десет високо квалитетни прочистувачи за воздух доби ЈЗУ Специјалната болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир. По тој повод болницата денеска ја посетија...

Делови од Карпош и Сопиште утре без струја

Дел од корисниците лоцирани на улицата „Атинска“ бр. 25 во општина Карпош утре од 9 до 13 часот ќе останат без електрична енергија. Во временскиот...