18.6 C
Skopje
19.7.2019 - 0:01

Делови од неколку скопски општини утре без струја

Заради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, утре без електрична енергија ќе останат жителите од делови од неколку општини. Од 9 до 11 часот без струја...

Училиштето „Димитар Миладинов“ наградено на ниво на Европа

Oпштинското основно училиште „Димитар Миладинов“ стана едно од 1.212-те училишта наградени на ниво на Европа. Сертификатот го доби во просториите на Националната агенција за...

На „Видое Смилевски-Бато“ ќе се снима филм

Сообраќајот по бул.„Видое Смилевски Бато“ во Скопје, утре од 10 до 17 часот ќе се пренасочува по околните сообраќајници поради снимање филм од страна...

Се затвора комплексот „Македонско село“

Ве информираме дека менаџментот на комплексот “Македонско село“ донесе одлука за затворање на комплексот и истиот престанува да работи од 18.10.2018 (четврток). Ви благодариме...

Најголемиот зелен градски пазар на покривот ќе има паркинг

Реконструкцијата на „Бит-пазар“ веќе е почната, а со тоа и првата фаза од реализацијата на проектот на „Скопски пазар“ за реконструкција на пазарот и...

В сабота акција за чистење во сите општини

Акција за чистење и разубавување на животната средина ќе се спроведе в сабота во сите општини во Македонија. Во акцијата акцент ќе биде ставен на чистење...

Делови од Кисела Вода, Карпош и Центар утре без струја

Дел од корисниците од улиците „Михаили Ефтихиј“ и „Димо Хаџи Димов“, како и од улиците „Георги Димитров“ и „Мариовска“ во делот кај Домот на...

Делови од Карпош, Кисела Вода и неколку скопски села утре без струја

Корисниците од улицата „2“ во село Инџиково, лоцирани во близината на објектот на Нино Маркет утре од 8.30 до 11 часот ќе останат без...

Делови од Кисела Вода, Карпош и Ѓорче Петров утре без струја

Корисниците на ул. „Мариовска“, дел од ул. „Милан Мијалковиќ“ во населба Пржино, на ул. „Ристо Равановски“ во општина Карпош и на ул. 72 во...

Шилегов избран за потпретседател на Мрежата на асоцијации на локални самоуправи од ЈИЕ

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов е назначен за прв потпретседател на Мрежата на асоцијации на локални самоуправи од Југоисточна Европа (НАЛАС) која во...