СКОПСКО – инфо

Се гради новото училиште „Димитар Македонски“ во Лисиче Во Општина Аеродром се гради нов училиштен објект на основното училиште „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче. Новото...

Реконструирано детско игралиште во Козле

Општина Карпош комплетно го реконструира детското игралиште меѓу кулите со броевите 52 и 56 на улицата Јуриј Гагарин, во населбата Козле. Поставени се нови...

Субвенции за инвертери ќе добијат оние што ќе ги предадат старите печки

Град Скопје во текот на следната недела ќе го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за купување инвертер клима-уреди. Новитет годинава е што граѓаните...

СКОПСКО – инфо

Нови подземни контејнери во Карпош 3 Нови подземни контејнери се поставени по должината на улицата Никола Русински во Карпош 3. Тие се со поголем капацитет...

Девојка искасана од кучиња во темнината на кејот на Вардар

На левата страна на кејот на реката Вардар, од страната на општината Гази Баба, во понеделникот вечер глутница кучиња нападнале девојка и ја искасале....

Водата за пиење е проверенa и здрава

Д-р Зоран Божиновски, раководител на Секторот за санитарна контрола на водата во ЈП „Водовод и канализација“ Главни објекти на системот за производство и за дистрибуција...

Фламингата влегоа во нивното ново живеалиште во Зоолошка

  Фламингата, кои од неодамна станаа жители на скопската Зоолошка градина, денеска влегоа во нивното ново живеалиште. Птиците ги фотографираше нашиот колега Горан Анастасовски. Станува...

Петнаесет фламинга добија мала лагуна во скопската Зоолошка градина

Денеска ќе биде отворено живеалиштето за фламинга во Зоолошка градина Скопје. Овој проект е изработен со поддршка на градот Скопје и направено е едно...

Дивата депонија во Ново Село повторно се наполни со отпад

По застојот поради пандемијата од коронавирусот, Град Скопје во соработка со Oпштина Ѓорче Петров повторно почнаа со расчистување на дивата депонија во Ново Село. -...

СКОПСКО – инфо

Нов тро­то­ар на ули­ца­та Ван­гел Ди­ну во Влае Но­ва пе­шач­ка зо­на де­но­ви­ве ин­тен­зив­но се гра­ди на ули­ца­та Ван­гел Ди­ну во на­сел­ба­та Влае. Еки­пи­те ан­га­жи­ра­ни од...