Ротари Клуб Скопје Север ќе даде донација за Заводот за рехабилитација на слух, говор...

Постоењето на Ротари Клуб Скопје Север беше официјализирано свечената чартер церемонија која се одржа неодамна во ресторанот „Мадера“ во Скопје. Ротари клубот Скопје Север го...

Општината Аеродром ќе засади 3.300 дрвја

Општината Аеродром реализира акции за разеленување на својата територија, а викендов ги повикува и граѓаните да учествуваат во големата акција за засадување 3.300 дрвја....

Граѓаните изненадени од новите сметки за вода

Скопјани седум години плаќале за полевање паркови без да ја знаат таа ставка. Се наплаќа за полевање на зелените површини за пивка вода, а...

Утревечер ќе светне новогодишната елка на плоштадот Македонија

Новогодишната елка што е поставена на плоштадот Македонија ќе светне утревечер во 19:30 часот, а ќе почне со работа и новогодишниот базар „Винтерленд 2020“,...

Отворен е Дневен центар за лица со интелектуална попреченост

Во општината Центар е отворен Дневен центар за лица со интелектуална попреченост, на возраст од над 18 години. Центарот ќе обезбедува 24-часовна нега од...

Училиштето „Ѓоргија Пулевски“ доби лифт за лица со физички пречки

Во основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ во општината Аеродром е пуштен во употреба лифт за лица со физичка попреченост, со што им е овозможена и...

Скопјани дишат загаден воздух 162 дена во годината

Светски истражувања го ставија Скопје меѓу најзагадените градови. Поради загадениот воздух, не е мал бројот на лица заболени од респираторни болести и предвреме починати...

Студентот Драган Тануровски прогласен за волонтер на годината на Црвен Крст

Благодарница за посветениот волонтерски ангажман и придонес, денеска му беше доделена на студентот Драган Тануровски, кој беше избран за волонтер на годината од Црвен...

Жителите на Усје денеска седум часа без струја

Седум часа без електрична енергија денеска ќе останат некои од жителите на селото Усје и тоа од улиците 1, 4 и 6, лоцирани на...

Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Општината Бутел ја отвори деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, а заинтересираните ќе можат да ја посетат до 6 декември. Ќе можат да видат 28...