8 C
Skopje
20.11.2018 - 15:06

„На Точак“: Град Скопје да се приклучи кон кампањата за превоз што не вклучува...

Неформалното здружение „На Точак“ денеска на 76-тата Критична маса, заедно со велосипедистите во градот, ќе побараат од општините поголеми заложби во поддршката на здравиот...

Поплави 2016-2018 (не)научени лекции

Познавачите на состојбите и стручни луѓе тврдат дека вакви поројни дождови нема да ни предизвикуваат какви било опасности доколку сите канали се исчистени и...

Зголемен бројот на казни за загадувачите на Скопје

Сериозно ги интензивиравме активностите на инспекциските служби и во септември изречени се 132 мандатни казни при контрола и надзор на капацитети што работат со...

Повеќе скопски населби утре без струја

Дел од корисниците од улицата „Томе Арсовски“ во општина Кисела Вода утре од 11:00 до 13:30 часот ќе останат без напојување со електрична енергија. Од...

Возачи од јавниот градски превоз пуштаат гласна музика, пушат и зборуваат на мобилен

Иако подолг период јавното сообраќајно претпријатие се обидува да го подигне квалитетот на услугите и на однесувањето на своите вработени кон патниците, понекогаш се...

Гласањето во Бутел, Чаир и Железара се одвива без нерегуларности

Дали сте за ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот меѓу Република Македонија и Република Грција, е прашањето на кое денеска одговараат со „за“...

За велигденските празници 24 часовна здравствена заштита во дежурните ноќни пунктови на Здравствен дом...

Во текот на престојните празнични денови службите на Здравствен дом Скопје ќе обезбедуваат 24 часовна здравствена заштита преку дежурните ноќни пунктови во поликлиниките Идадија,...

Граѓанска иницијатива храни сѐ повеќе гладни усти

Сѐ повеќе граѓани, активисти и здруженија организирано покажуваат грижа за своите сиромашни сограѓани, кои не можат да си обезбедат три оброци или можеби ниту...

Автомобилите да ги ослободат тротоарите за пешаците

Главниот град долги години мака мачи со паркирањето на места што не се предвидени за тоа. Критични точки постојат на многу различни локации во...

Општината Аеродром со мапирање ќе расчистува диви депонии

Општината Аеродром се приклучува кон 24-та глобална акција за мапирање и за расчистување депонии. Мапирањето може да се изврши на линкот www.worldcleanupday.org/map-it/. Овој глобален...