Независниот синдикат на полицијата на протест пред Влада

Независниот синдикат на полицијата за денеска повика на јавен собир со почеток во 10 часот пред хотел „Вип“ (Саем) со барања за зголемување на...

Собрана контаминираната вода од „Охис“

Излеаната отпадна вода од „Охис“ е собрана откако инспекторите на Град Скопје, Државниот инспекторат за животна средина и екипа на МВР во текот на...

Скопје може мирно да спие: Ракетното гориво од „Теас-Темко“ изнесено од Македонија

Големата количина опасни и експлозивни материјали лоцирани меѓу населените места Ново Село и Волково, Скопско, што неколку години претставуваше едно од најголемите загадувачки жаришта...

Затворот во Шуто Оризари ќе се гасифицира

Затворот во Шуто Оризари ќе се гасифицира како една од мерките на Владата за намалување на загадувањето на воздухот. За оваа цел, Владата на...

Владата одобри 14,4 милиони денари за елаборат и проекти за новиот клинички центар

Министерството за здравство ќе издвои 14,4 милиони денари за изработка на урбанистички проекти, проекти за инфраструктурата и за елаборат за новиот клинички центар што...

Црна се чума зададе, там долу в Македонија

Отвореното граѓанско писмо за вклучување на армијата и полицијата во борбата со загадувањето предизвика жестока дискусија дали состојбата е на праг на прогласување вонредна...

Воздухот ќе се прочистува со законски измени

Министерството за животна средина не нуди интервентно решение со кое веднаш ќе се добие почист воздух. Во моментов презема низа законски измени и мерки,...

Скопје ита кон врвот на листата на најзагадени градови

Скопје денеска е трет најзагаден град на планетата со што продолжи да се искачува на листата на градови со најзагаден воздух во светот. Просечна...

Кога датум за чист воздух

Скопјани веќе се во паника каков воздух дишеме, каков воздух дишат децата, најранливата категорија, идните генерации што треба да растат и да се развиваат...

Исклучените и новоприклучените на парно мора да ги обноват документите

Повторното вклучување на објект кон топлификацискиот систем е можно независно колкав број станари сакаат парно. Оние што имаат намера и натаму да останат исклучени...