12 C
Skopje
23.10.2018 - 1:19

Без струја повеќе делови на Скопје

Заради технички зафати во дистрибутивната мрежа утре без електрична енергија ќе останат корисници од повеќе улици на Скопје. Од 08:00 до 13:00 часот без струја...

Без вода дел од корисниците во населбата Радишани

Поради уличен дефек денеска ќе има прекин во водоснабдувањето на улицата Петко Јанчевски во населбата Радишани, информираат од ЈП Водовод и канализација. Денеска дел од...

За „Македонско село“ ќе се активира гаранцијата од 43.000 евра

Активирање на гаранцијата во износ од 43.000 евра и намирување на киријата за наредните шест месеци се правните последици за концесионерот на „Македонско село“,...

Градот се спаси од грижата за фонтаните од „Скопје 2014“

Градот Скопје не ги сакаше фонтаните од проектот „Скопје 2014“ и бараше начин како да се ослободи од обврската да се грижи за нив....

Укинати сезонските линии „58“ и „69“ на ЈСП

ЈСП Скопје соопшти дека од петок (19.10.2018) се укинуваат сезонските линии 58 (Транспортен центар-Јаболци, Нова Брезница) и 69 (Транспортен центар-Дивле, Катлановско Блаце, Кожле). Линиите 58...

Се затвора комплексот „Македонско село“

Ве информираме дека менаџментот на комплексот “Македонско село“ донесе одлука за затворање на комплексот и истиот престанува да работи од 18.10.2018 (четврток). Ви благодариме...

Училиштето „Аврам Писевски“ направи своја градина

Со промоција на новата училишна градина во основното училиште „Аврам Писевски“ во населбата Бардовци се одбележа Светскиот ден на храната. Идејата е промовирајќи производство...

Импровизирани семкарници не ѝ прилегаат на улицата Македонија

Речиси цела година се забележуваат привремените продажни објекти во централното градско подрачје, а минувачите постојано се провираат покрај нив. Токму на улицата Македонија, во...

Утре без струја делови од неколку скопски општини

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија утре ќе бидат делови од општините Кисела Вода Чучер Сандево и Студеничани. Во периодот од 08:30...

Одржано осмото издание на фестивалот „Сочни фигури“

Осмото издание на Фестивалот на фигури од овошје и зеленчук „Сочни фигури“ се одржа денеска во кругот на Државното средно училиште за рехабилитација и...