Се истражува археолошкиот локалитет Градиште-Антигонеа кај Неготино

Се истражува археолошкиот локалитет Градиште-Антигонеа кај Неготино. Продолжуваат ископувањата од меѓународниот проект почнат во 2009 година. Активностите се реализираат од страна на НУ Археолошки...

Почнуваат подготовките за Илинденскиот марш, утре е крајниот рок за пријавување

Утре истекува рокот за пријавување коњаници за учество на традиционалниот Илинденски марш, кој оваа година се одржува јубилејно по 40-ти пат, информираат од општина...

Нова градинка во Џепчиште

Во тетовското село Џепчиште денеска беше пуштена во употреба нова детска градинка со капацитет за згрижување на 50 деца од селото и околината. Станува...

Во Прилеп започна изградбата на прв Информатички центар за опоравување од катастрофи

Во Прилеп започна да се гради Информатички центар за опоравување од катастрофи и обезбедување континуитет во работата. Центарот се гради со европски пари обезбедени...

Прилеп доби модерна пречистителна станица

Модерна пречистителна станица за третман на отпадни води, која опфати и санација на канализациската мрежа, доби Прилеп. Градот доби значаен инфраструктурен објект изграден со...

Граѓаните одлучни против отворањето на казино во Мала Речица

Граѓанското движење „Против коцкање“ од Тетово на прес-конференција соопшти дека објектот за обложување во Мала Речица веќе интензивно се подготвува за отворање, и покрај одлуката...

Ќе се тргува со органскиот отпад

Решавањето на проблемот со органскиот отпад особено ќе ги израдува битолчани, а и жителите на Новаци, кои во последните неколку години се жалат на...

Општина Зрновци доби нова детска градинка

Четириесетина дечиња на возраст од две до шест години од денеска започнаа да ја посетуваат новоизградената детска градинка „Бисерчиња“ во Зрновци, со што и...

Еко-Герила: Нема да молчиме за Југохром

Претставници на Движењето Еко-Герила од Тетово на прес конференција соопштија дека во изминатиот период им биле праќани пораки, со цел како што велат да...

Се подготвува стационар за третман на кучиња скитници во Гостивар

Градоначалникот на Гостивар најави дека еден од објектите на старата касарна ќе се користи за стационар за згрижување на бездомни кучиња. Треба да се...