15 C
Skopje
19.2.2019 - 18:35

Матна водата за пиење од струшкиот водовод

Поради обилните врнежи од дожд, кои деновиве го зафатија Струшкиот регион дошло до нарушување на квалитетот на водата за пиење од градската водоводна мрежа...

Ќе се реновира детската градинка „Олга Мицеска“ во Кичево

Најстарата детска градинка во Кичево, „Олга Мицеска“ која е отворена пред педесетина години и во која се сместени 160 деца на возраст од 9...

Ликвидирањето на ЈП „Пониква КП“ одложено поради неплатена радиодифузна такса

Неплатена сметка за радиодифузна такса во висина од 190 денари скоро цела година ја закочила ликвидацијата на меѓуопштинското јавно претпријатие „Пониква КП“. Иако се работи...

Одбележана 115-годишнината од смртта на Јордан Пиперката

Денес се навршуваат 115 години од смртта на еден од најславните војводи од Илинденскиот период, Јордан Сиљанов, кај народот попознат како Јордан Пиперката, бестрашен...

Деветти државен натпревар на лицата со телесен инвалидитет од Македонија во табла

Здружението на лица со телесен инвалидитет Мобилност Тетово и Гостивар денес го организираше деветтиот републички натпревар во табла. На него учествуваа 32-ца натпреварувачи од...

Последни подготовки за прослава на Св.Никола во Прилеп

Привршуваат подготовките за одбележувањето на патрониот празник на Прилеп, Св.Никола. Се виткаат посните сармички од прилепски жени, членки на здруженијата. Годинашен домаќин е градоначалникот на...

Кај пет лица во Струмица потврден вирус на „свински грип“

Кај пет лица од Струмица е потврдено присуство на вирусна инфлуенца од типот АХ1Н1, познат како „свински грип“, по земените примероци од брисови по...

Општина Гостивар им се заблагодари на жителите на Ласкарци и на медицинскиот персонал

Гостиварската локална самоуправа изрази благодарност до жителите на селото Ласкарци, до медицинскиот персонал и до сите оние кои на било кој начин помогнале во...

На Лопушник одбележани 75 години од смртта на Кочо Рацин

Седумдесет и пет годишнината од смртта на големиот поет и револуционер Коста Солев Рацин, денес беше одбележана на планината Лопушник. Од страна на...

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Двете штипски градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ бараат од Советот на Општина Штип согласност да им се зголемат групите во градинките, бидејќи имаат долга...