22 C
Skopje
22.9.2018 - 11:53

Преведена и промовирана книгата Македонски мултиетнички јазли од Петар Атанасов

Книгата насловена „Македонски мулетиетнички јазли-Битка за едно или две општества “ на заменикот министер за образование Петар Атанасов е преведена од македонски јазик на...

ПЕТ „Ендорфин“ со волонтерски активности низ планините во Кичевско

Покрај освојувањето на многу планински врвови во земјава и на Балканот, планинарско еколошкото друштво „Ендорфин“ од Кичево, активно е вклучено во повеќе волонтерски активности...

Форум за вработувања, кариерно насочување, образование и младинско информирање во Прилеп

„Отворен форум со граѓанските организации” во организација на Коалицијата на младински организации СЕГА се одржа денеска во центарот на Прилеп во рамките на Неделата на...

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Двете штипски градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ бараат од Советот на Општина Штип согласност да им се зголемат групите во градинките, бидејќи имаат долга...

Завршна конференција на проектот „Од акција до еднакви права на Ромите“

Здружението за развој и интеграција на млади роми и ромки „Преродба“ од Кичево, денес ја одржа завршната конференција на која беа презентирани резултатите од...

Штип „скениран“ од средношколците

Денеска е третиот ден од средношколскиот медиумски камп во Штип, организиран од Високата школа за новинарство и односи со јавноста во партнерство со Универзитетот...

Мотоциклистите најчесто возат без заштита на главата во Тетово и во Гостивар

Без заштитен шлем се возат мопеди и моторцикли низ Тетово и Гостивар, велат од СВР Тетово по најновата акциска контрола на сообраќајот со цел да...

Неисправна вода за пиење во прилепската Ѓумушица

Водата за пиење од крајпатната чешма во населеното место Ѓумушица, кај Прилеп, не е исправна и не смее да се користи за пиење, без...

„Летна културна сцена“ во Радовиш

Во текот на јуни, јули и август граѓаните на Радовиш ќе имаат можност да го проследат годинашното проширено издание на летната културна програма „Летна...

Берово со најниска стапка на криминал во Македонија

Изнаоѓање на одредени сообраќајни решенија за непречено користење на улиците во Берово, со цел да се излезе во пресрет на граѓаните беше главната тема...