6 C
Skopje
15.11.2018 - 5:45

ПЕТ „Ендорфин“ со волонтерски активности низ планините во Кичевско

Покрај освојувањето на многу планински врвови во земјава и на Балканот, планинарско еколошкото друштво „Ендорфин“ од Кичево, активно е вклучено во повеќе волонтерски активности...

Депонии крај празните контејнери во Кичево

Лошите навики на граѓаните на Кичево, во и крај контејнерите да ги одлагаат кабастите предмети никако да се искоренат. Така и летово сведоци сме...

Водостојот на Црн Дрим скоро петпати понизок од октомврискиот просек

Речиси петпати е понизок водостојот на Црн Дрим од октомврискиот просек, покажуваат денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи. Под просекот за октомври е и...

Одбележан патронот на манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во Кнежино

Манастирот „Свети Ѓорѓиј Победоносец“ во село Кнежино, денес го одбележа својот патрон, кај народот познат како„ Ѓурѓовден“. Во манастирската црква беше отслужена Света Божествена Литургија...

Кичево со нова хоризонтална собраќајна сигнализација

Општина Кичево деновиве интензивно работи на поставување нова хоризонтална сообраќајна сигнализација на сите главни улици во градското подрачје. За разлика од претходните сезони кога за...

Во Прилеп започна изградбата на прв Информатички центар за опоравување од катастрофи

Во Прилеп започна да се гради Информатички центар за опоравување од катастрофи и обезбедување континуитет во работата. Центарот се гради со европски пари обезбедени...

Споменикот на револуцијата во Тетово бојадисан по неодамнешното вандализирање

Музејот на тетовски крај изврши санација на Споменикот на револуција кој редовно се вандализира со испишување непристојни пароли и недолични графити. Беше извршено чистење,...

Се подготвува стационар за третман на кучиња скитници во Гостивар

Градоначалникот на Гостивар најави дека еден од објектите на старата касарна ќе се користи за стационар за згрижување на бездомни кучиња. Треба да се...

За Возарци е неприфатлив предлогот цинкара да се гради блузу селото

За Возарци е неприфатлив предлогот цинкарница да се гради близу селото, реагира Зоран Силјанов, претседател на месната заедница. Во изјава за МИА, тој нагласува...

Црковно народен собир кај манастирскиот комплекс „Еленец”

Традиционалниот собир на манастирско-туристичкиот комплекс “Еленец“ во село Цера кој трае со години и денеска по повод христијанскиот празник „Покров на Пресвета Богородица" ги...