20.5 C
Skopje
25.8.2019 - 4:52

Споменик за жртвите од Првата светска војна откриен во Градешница

За време на чествувањето на големиот христијански празник Св. Илија и во пресрет на најсветлиот национален празник Илинден, градоначалникот на Новаци, Љубе Кузманоски заедно...

Изложба „Дипломатијата во Битола“ на Сашо Ставрев

Утревечер, во фоајето на Националната установа Центар за култура во Битола ќе биде отворена изложбата на фотографии на фоторепортерот Сашо Ставрев. Иложбата „Дипломатијата во Битола“ се отвора...

Одбележани 116 години од славната битка на Ѓурѓејца

Денес пред споменикот подигнат од страна на доброволци во Кичево и во присуство на голем број почитувачи на Илинденската епопеја, беше одбележана 116-годишнината од...

Промовирана кампања за заштита и превентива од пожари во Битола

Синоќа на плоштадот „Гоце Делчев“ во Битола, пред битолчани беше промовирана кампањата за заштита од пожари на отворен простор и шумски пожари на територијата...

Теренот за одбојка на песок во СРЦ „Крушино“ повеќе како да не постои

Благодарение на РЕК „Осломеј“, кон средината на 80-тите години во СРЦ „Крушино“, покрај другите терени, беше изградено и првото игралиште за одбојка на песок,...

Возобновено одбележувањето на Илинден и битката кај Подуач

По пауза од десет години, на иницијатитва на месното население од село Речани, возобновено е одбележувањето на Илинден во месноста Подуач, Кичевско, каде што...

Смена на кадри во РЕК „Битола“

По именувањето на Златко Ќурчиевски за нов директор на РЕК „Битола“, дојде до смени и на директорите во рудникот и за производство. За нов директор...

Кампања на ДЗС ПО Кичево за заштита од пожари

Под мотото „Иднината им припаѓа на оние кои се подготвени“, Дирекцијата за заштита и спасување на Македонија и ПО на ДЗС Кичево, денес спроведоа...

Поевтинува паркингот во Битола

Општина Битола го раскина договорот за паркирање на приватниот концесионер и одлучи плаќањето да го врши јавното претпријатие кое неодамна беше формирано. Паркирањето во Битола...

РЕК „Битола“ 2026 година ќе добие „А“ интегрирана еколошка дозвола

Комбинатот РЕК „Битола“ во 2026 година ќе добие „А“ интегрирана еколошка дозвола, со која ќе ги исполни сите критериуми на Европската унија за еколошко...