4 C
Skopje
21.1.2019 - 11:16

Прилеп доби прифатилиште за бездомни кучиња

Прилеп за прв пат, официјално, отвори прифатилиште за кучиња. Прифатилиштето е стационирано кај терминалот на Јавното претпријатие „Комуналец“. Според Ѕвонко Јованоски, директор на прилепски „Комуналец“,...

Туризмот на охридско-струшкото крајбрежје го достигнува максимумот

На охридско-струшката ривиера се бара место повеќе. Сместувачките капацитети се исполнети до максимум, информира претседателот на ХОТАМ Крсте Блажески. Тоа, како што нагласи, е добро....

Наскоро во употреба нова детска градинка во Кичево

Со средства од турската агенција за соработка и координација ТИКА, во кругот на училиштето „Санде Штерјоски“ во кичевската населба Пашино, е изградена нова детска...

На полноќ завршува пријавувањето на болните и инвалидизирани лица за гласање дома

Во Општинската изборна комисија (ОИК) - Штип денеска до пладне се пријавиле вкупно 15 болни и инвалидизирани лица да гласаат дома, еден ден пред...

Се бара визија како да изгледа Шар Планина по 20 години

Платформата „Пријателите на Шара“ и Македонското еколошко друштво лобисти за прогласување на Шар Планина за национален парк, со серија трибини ќе собира информации со...

Нови инвестиции во старите објекти на кичевската општа болница

Иако граѓаните на Кичево и регионот очекуваа, по три децении конечно да биде завршена новата зграда на кичевската општа болница, која почна да се...

РЕК Битола потпиша Меморандум за соработка со општините Битола, Новаци и Могила

Денеска, во просториите на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола, директорот Васко Ковачевски потпиша Меморандуми за соработка со општините Битола, Новаци и Могила. Соработката со...

Прилеп доби модерна пречистителна станица

Модерна пречистителна станица за третман на отпадни води, која опфати и санација на канализациската мрежа, доби Прилеп. Градот доби значаен инфраструктурен објект изграден со...

Со крупни чекори за регионална соработка на ИПА

Со крупни чекори одиме напред во регионот за реализација на проекти за безбедност и размена на искуства. Потврда за ова е регионалното присуство на...

Нов објект параклис во дворот на тетовската црква Света Богородица

Тетовската црква Света Богородица добива параклис. Објект е изграден со помош на донации на верници, а се реализира по првична идеја за помошен објект...