18.9 C
Skopje
19.7.2019 - 8:30

За три месеци за 5 отсто прилепски „Комуналец“ ја зголемил селекцијата на отпадот

ЈКП „Комуналец“ Прилеп ја зголеми селекцијата на собран отпад за пет отсто велат надлежните. -Во однос на собраните 178 тони отпад од пакување минатата година,...

Работници нема ниту за лек

Во градот под Пелистер во овој момент најдефицитарни се келнерите, готвачите, браварите, возачите, таксистите, лимарите, водоинсталатерите, паркетарите, електричарите, продавачите... Иако кога пред десетина години го...

Обнова ќе има, нема намена за Офицерскиот дом

По долги барања, ургирања, лобирања, пред извесно време општината Битола ги доби одобрението за конзервација и реконструкција на домот од Управата за заштита на...

До 13 часот во Струга излезеноста скоро 13 отсто, а во Вевчани 16 проценти

Излезеноста до 13 часот во општина Струга е 12,81 отсто, а во Вевчани околу 16 отсто, соопштија општинските изборни комисии. Од регистрирани 60.169 гласачи во...

Силно неверме со дожд и град ја зафати Битола

Пред само неколку минути Битола ја зафати силно невреме, проследено со врнежи од пороен дожд и град. Невремето, кое сè уште трае, предизвика големи поплави...

Настава во само една смена во тетовските училишта

Новата учебна година на подрачјето на општината Тетово ќе почне со три целосно реконструирани училишта и со интензивирање на напорите сите училишни објекти да...

Во Кичево одбележан меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Со литературно читање на домашни поети и ученици од две основни училишта, ОУ„ Христо Узунов“ и ОУ „Санде Штерјоски“, во Центарот за култура во...

Запалена сува трева можна причина за големиот пожар кај Василево

Повеќе од четири часа пожарникари од Струмица, Радовиш и Ново Село го гаснеа пожарот на влезот во Индустриската зона во село Василево, во кој...

Нивото на реката Треска пет пати повисоко од просекот

Пет пати повисоко во однос на августовскиот просек е нивото на реката Треска кај Македонски Брод, а тројно се зголемени нивоата на реката Пчиња...

Едукативна кампања против употреба на пиротехнички средства

Полициски службеници од Одделението за превенција и волонтери на Црвениот крст вршат едукативни предавања за ризици од употреба на пиротехнички средства во основните училишта...