36.8 C
Skopje
4.8.2021 - 18:55

Подобрено водоснабдувањето во селата

ОХРИД Градоначалникот Константин Георгиески заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, направи увид на пумпните станици „Љубаништа“,...

Екипи на „Водовод“ Битола се вклучија во гаснењето пожари во Нагоричани

Во гаснењето на пожарите во државата се вклучија и екипи на ЈКП „Водовод“ Битола. Ова јавно претпријатие покрај во гаснењето на пожарите во Нагоричани се...

Нови бекатон-плочки на влезот во „Кузман Јосифоски-Питу“

КИЧЕВО За да се подобрат условите за престој во училиштето и да нема кал во дождливиот период од годината, раководството на основното училиште „Кузман Јосифоски-Питу“...

Базенот „Срце“ кај Довлеџик под катанец

Иако Битола има два базени, сепак битолчани, како и минатото така и ова лето, мораат да се разладуваaт сaмо во Oлимпискиот базен под Тумбекафе. Базенот...

Чествување по повод Илинден во Битола

Со полагање на букети свежи цвеќиња пред спомениците на Илинденците и борците од НОВ и Револуцијата, Битола го одбележа големиот македонски празник Илинден. Чествувањата започнаа...

Во Трново се одржа јубилејната 50-та Семакедонска средба

Пред рекордно мал број присутни денеска во Потпелистерското село Трново, во дворот на црквата „Св. Пресвета Богородица“ се одржа јубилејната 50 по ред Семакедонска...

Пазарот ги скара коалиционите партнери во Битола

Завршувањето на работите за реконструкција и ентериерно уредување на Градскиот пазар во Битола ги скара коалиционите партнери СДСМ и ЛДП. Само што од ЛДП се...

Маргинализирана Семакедонската средба на Трново 

Традиционалната „Семакедонска средба“ во Трново, која традиционално се одржува на 2 август во дворот на црквата „Св. Пресвета Богородица“ се добива впечаток дека е...

Битола ќе добие нов мост на реката Драгор

Наскоро Битола ќе добие нов мост на реката Драгор. Новиот мост ќе биде изграден на влезот од Охрид, кај местото викано Довлеџик, најави градоначалничката Наташа...

Ревија на народни носии на „Магнолија“

Синоќа на плоштадот „Магнолија“ во Битола се одржа ревија на народни носии на ансамблот „Македонија“. На ревијата беа презентирани традиционални носии од повеќе етнички предели од...