18.9 C
Skopje
20.7.2019 - 8:55

Излезеноста се зголемила за 6,2 отсто во изминатите два часа

Одѕивот во првиот круг на Претседателските избори до 17 часот изнесува 35,13 проценти, според пристигнатите информации до Државната изборна комисија (ДИК) од 79,73 проценти...

Најголема излезеност во Гостивар, а најмала во Врапчиште

Според обработените податоци во изборните комисии до 15 часот во општина Маврово – Ростуше на гласање излегле 1.572 гласачи, односно 15,9 проценти од запишаните...

Деркоски: Спроведуваме изборен процес, не се занимаваме со дневно-политички шпекулации

Во земјава денеска организираме и спроведуваме изборен процес. Се тече како што треба и е во ред. Со шпекулации од дневно – политички карактер...

Во штипскиот регион до 15 часот излезеноста е 35,5 отсто

Во Штип во 15 часот одѕивот на 77 гласачки места за претседателските избори е 35,5 отсто или гласале 14.852 гласачи со право на глас....

ДИК: До 15 часот гласале 396.252 граѓани или 28,89 отсто

До 15 часот вкупно гласале 396.252 граѓани што е 28,89 отсто од вкупно евидентираните во Избирачкиот список. Како што соопшти претседателот на Државната изборна комисија...

Во Пелагониските општини фер и демократска изборна атмосфера

Во општинските изборни комисии од Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила информираат дека избирачкиот процес во Пелагониските општини се одвива во фер и демократска...

Од четири општини во Тиквешко, најголема излезност во Демир Капија

Во Кавадарци до 15 часот гласале 39 отсто од гласачите, Неготино 40,8, Росоман 35,8, а Демир Капија 44, 55 проценти од граѓаните со право...

Во штипскиот регион излезеноста е 27,7 отсто до 13 часот

Во Штип до 13 часот на 77 избирачки места гласале вкупно 11.547 или излезноста е 27,7 отсто, информира претседателката на Општинската изборна комисија (ОИК)-Штип,...

Без забелешки на избирачкиот процес во Пелагониските општини

Избирачкиот процес во Пелагониските општини се одвива без забелешки и мирно, информираат Општинските изборни комисии од Битола, Демир Хисар, Новаци и Могила. На подрачјето на...

ДИК: Одѕивот на гласањето до 13 часот 20,45 отсто

Одѕивот на гласањето на првиот круг од Претседателските избори до 13 часот изнесува 20,45 проценти. Портпаролот на Државната изборна комисија Љупка Гугучевска на прес-конференција...