19 C
Skopje
18.8.2018 - 2:50

Од народот се црпи легитимитетот на политичките одлуки

Искуството од договорот со Бугарија, кога една година по неговото потпишување на виделина излегуваат нови и нови условувања и толкувања од страна на Бугарија,...

Мирел: Поделба на Косово носи ризик за Македонија

Поранешниот генерален директорот за проширување во Европската Комисија, Пјер Мирел, во интервју со МИА изрази голема загриженост поради изјавите за поделба на Косово и...

Кампањата за референдумот ќе се финансира од заштедите на буџетски средства

Владата на наредната седница ќе донесе конкретен план и програма за одвивање на целата кампања за референдумот, вклучително и за средствата што ќе се...

Се бришат починати лица од избирачкиот список

Педесет и девет лица од општините Кисела Вода, Студеничани, Сопиште и Зелениково ќе бидат избришани од избирачкиот список. Според информациите од подрачната канцеларија на...

Шеќеринска: Македонија има што да им понуди на сојузниците во НАТО

Воениот полигон Криволак е типичен пример за тоа дека РМ не очекува само да стане земја членка на НАТО, да ги користи придобивките на...

Стратегија на заплашување пред референдумот?

Иако идеите за прекројување на границите во моментов се оценети како спинови и лажни вести, политичките аналитичари и правните експерти, сепак, оставаат резерва во...

Балканот и Македонија најзаразени од пандемијата со медиумски лажги

Деновиве и Европската комисија најави дека планира да преземе конкретни чекори за законски да се обиде да го адресира проблемот на лажните вести. Сепак,...

Продолжува увидот во Избирачкиот список, се пријавува и дијаспората

Продолжува јавниот увид во Избирачкиот список за референдумот на 30 септември, а паралелно до 23 август тече и рокот за пријавување на македонските државјани...

Маричиќ: По летните одмори ќе биде интензивирана кампањата за референдумот

По завршување на летните одмори кампањата ќе биде интензивирана и ќе се користат сите достапни методи, во согласност со Законот за референдум и дефинираниот...

Вивисекција на Уставот за промена на геномот

Експертската јавност апелира до Владата да се објават што поскоро планираните амандмански измени, кои се планира да се спроведат во Уставот пред одржувањето на...