На Клиниката за онкологија набавени се нови 30 биолошки лекови

Клиниката за онкологија и радиотерапија е обезбедена со иновативните биолошки лекови за онколошките заболувања. Триесет молекули биолошка, таргетирана и имунотерапија терапија се обезбедени преку...

СЕММ: „Нова Македонија“ целосно ги испочитувала етичките и професионалните стандарди во новинарството

Советот за етика при медиумите во Македонија (СЕММ) ја отфрли жалбата на ХЕРА како неоснована Во согласност со законските одредби и во согласност со членот...

Камчев: Притисокот смислен од Боки 13 беше реализиран од Стефанова по наредба од Јанева

Веќе час и половина сведокот бизнисмен Орце Камчев го дава својот исказ во судот за случајот „Рекет“. Тој, освен кон Бојан Јовановски и Катица...

Преспанскиот договор не успеа, но турскиот спор ќе изнуди грчко политичко единство?

За справување со Турција на Грција ѝ е потребно меѓупартиско единство, какво што не успеа да постигне кога се преговараше за Преспанскиот договор, гласи...

Кинеската технологија под будното око на НАТО

Дали ваквата поставеност на Алијансата во однос на Кина, односно загриженоста за присуството на нејзината телекомуникациска технологија, а особено 5Г-мрежата, на некој начин ја...

Одливот на девизи намален, опременоста на војската зголемена

Колку Македонија би можела да купува оружје и да набавува воена технологија од сојузниците користејќи ги офсет-аранжманите. Што значи овој тип плаќање во контекст...

Боки 13 опоменат дека ќе биде изваден од судницата ако продолжи да се жали

Судијката Васка Николовска Масевска му рече на обвинетиот Бојан Јовановски дека ќе го извади од судницата ако говори за неговата здравствена состојба. На почетокот од...

Орце Камчев без сопругата дојде да сведочи за „Рекет“

Бизнисменот Орце Камчев пристигна во судот, како сведок за случајот „Рекет”. Денеска требаше да сведочи и неговата сопруга Ана, која не се појави во...

Проблемот со загадувањето не може да чека други времиња и генерации

Причина за смртност на околу 3.000 лица годишно во Македонија, која е и петти главен ризик-фактор за смртност во светот, претставува загадувањето на воздухот,...

Повторно ќе се оценува обвинението за упадот во Собранието

Во Кривичниот суд по вторпат ќе се оценува обвинителниот акт за организаторите на насилниот упад во Собранието од 2017 година каде обвинети се Трајко...