18 C
Скопје
19.6.2018 - 22:33

Османи: Поддршката од Норвешка ја очекувам за време на преговорите со Унијата

Република Македонија има долгогодишна успешна соработка со агенциите на ОН и отворањето на Канцеларија на УНОПС во Скопје е добар сигнал за натамошно проширување...

Американската компанија „Теламон“ ќе инвестира во Македонија

На денешната 75-та владина седница министрите ја усвоија информацијата за предлог - договорот за доделување на државна помош на друштво за производство и трговија...

Комисијата за европски прашања го усвои предлог-законот за ратификација на договорот за името

Министерот за надворешни работи Никола Димитров еден час зборуваше за процесот за решавање на спорот со името образложувајќи го постигнатиот договор со Грција речиси...

Спасовски: Немаше прекумерна употреба на сила на протестите

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, кој денеска беше во посета на Европската комисија во Брисел, за МИА изјави дека не смета дека полицијата...

„Таргет-Тврдина“ ја чека одлуката на Врховниот суд во Атина

Судењето за предметот на СЈО „Таргет-Тврдина“ ќе продолжи по одморите, на 31 август, кога судечкиот совет ќе се произнесе по предлозите кои произлегуваат од...

Теодоракис: Договорот има слабости, но е корисен да се спречи походот на Турците

Договорот има слабости, но во ова време е корисен за да го спречиме походот на Турците и да им го покажеме патот кон Европа...

Заев: Со Договорот со Грција е затворено и последното прашање на патот кон ЕУ...

По Договорот со Бугарија, постигнат е достоинствен договор и со Грција, со што е затворено и последното прашање кое стои на патот на Македонија...

Поповски: Лажните вести носат пораки на национализам, поделба и раздор

Лажните вести речиси секогаш носат пораки на национализам, поделба, раздор, конфликт и омраза. П роблемот со лажните вести е сериозен и треба посветено да работиме...

Тунтев: Договорот е висок патриотски чин кој носи европска иднина

Договорот за кој треба да се изјасниме е висок патриотски чин, носи иднина за државата и за сите граѓани. Овој договор го гарантира македонскиот...

Идната година нов, современ систем за заштита од временски непогоди

На 181 точка низ Македонија треба да се постават системи за заштита од град. Приоритетни се Ресен, Преспа, Тиквеш и Струмичко како најранливи региони....