Приказни од самоизолациjа

Добро ѝ дојде и на планетава малку одмор од луѓето Новогодишниот план за годинава ми беше: помалку патувања, повеќе работа во студио, седење дома, читање,...

Приказни од самоизолациjа

Изминатите месеци низ страниците на „Нова Македонија“ продефилираа голем број личности со свои видувања за тоа како ги минуваат деновите во самоизолација. Сите тие...

Приказни од самоизолациjа

Преку мали нешта ја филтрирам негативната енергија Во „интрото“ на ова лудило прво на памет ми паднаа апокалиптичните филмови, си велев не е можно да...

Губењето на чувството за вкус и мирис, еден од симптомите за ковид-19

Луѓето што го изгубиле чувството за вкус или мирис, се препорачува да бидат тестирани за коронавирус, откако аносмијата е препознаена како трет симптом на...

Приказни од самоизолациjа

Не можам да кажам дека не ми е исполнет секој ден  Една од работите што ја пролонгирав поради немањето слободно време беше молерисувањето, решив сам...

Некои пациенти со коронавирус покажуваат знаци на мозочни заболувања

Лекарите забележале невролошки симптоми, вклучително и конфузија, мозочен удар и епилептични напади, кај мал дел од пациентите со ковид-19. Невролозите ширум светот велат дека...

Приказни од самоизолациjа

Одбирам да поминам квалитетно време со семејството Со оглед на тоа дека мојата работна позиција е во медиум, работните обврски продолжија како и во нормални...

Приказни од самоизолациjа

Целата таа тишина беше нов момент за мене Не можам да кажам дека бев изненаден од целиот тој хаос и неизвесност што се случија кај...

Приказни од самоизолациjа

Не гледам телевизија, особено не вести Седам дома и го чувам син ми Исак, кој има три години. Не се движам многу, освен кога треба...

Приказни од самоизолациjа

Се обидувам да завртам нова животна страница На почетокот на пандемијата бев збунет од непознатото. Пребарував, гледав, за да осознаам повеќе. Потоа си дадов задача...