Витаминот К е корисен во борбата против коронавирусот?

Холандски научници откриле недостаток на витамин К кај пациенти кои починале од последиците на ковид-19 или биле примени во одделот за интензивна нега со...

СЗО: Асимптоматските случаи ретко го шират новиот коронавирус

Светската здравствена организација (СЗО) излезе со најнови сознанија за потенцијалната опасност за јавното здравје од луѓето кои се инфицирани од коронавирусот, но немаат никакви...

Филипче апелираше да им се даваат точни информации на лекарите

Лекарите се тука да се грижат за нас. Да бидеме искрени со нив и да даваме точни и целосни информации на епидемиолошките анкети. Одговорноста...

Со давање на лажни податоци се доведувате во опасност себеси и најблиските

Министерството за здравство апелира до граѓаните да ги почитуваат во целост мерките и препораките за заштита од коронавирусот. Посебно се апелира сите граѓани да даваат...

Прашањето за безбедноста на рестораните ја измачува и Америка

Пред неколку месеци, да одлучите каде ќе јадете беше едноставна работа. Но, по настапувањето на корона-кризата, ваквите одлуки, заедно со сите одлуки кои ги...

Приказни од самоизолациjа

Луѓето стануваат сѐ покреативни и попродуктивни Живееме во чудна и необична ситуација. До вчера сите посакуваа да се одморат од метежите, работата, училиштата, од контактот...

Приказни од самоизолациjа

Изминатите месеци низ страниците на „Нова Македонија“ продефилираа голем број личности со свои видувања за тоа како ги минуваат деновите во самоизолација. Сите тие...

Приказни од самоизолациjа

Работа од дома Баба ми Родна цел живот ми повторуваше: „Чедо, ич плата да не дават, на работа да одиш. Ќе станиш одсабаале, це дотераш,...

Приказни од самоизолациjа

Изминатите месеци низ страниците на „Нова Македонија“ продефилираа голем број личности со свои видувања за тоа како ги минуваат деновите во самоизолација. Сите тие...

Приказни од самоизолациjа

Добро ѝ дојде и на планетава малку одмор од луѓето Новогодишниот план за годинава ми беше: помалку патувања, повеќе работа во студио, седење дома, читање,...