14.4 C
Skopje
23.4.2019 - 16:55

Петер: Губење милијарди евра помош и можна дестабилизација на денарот ако не бидете дел...

Губење на милијарди евра финансиска помош од Европската унија, намалување на странските директни инвестиции и можност за дестабилизација на денарот што ќе предизвика притисок...

Фрамацевтскиот гигант „Новартис“ затвора околу 2.200 работни места во Швајцарија

Швајцарскиот производител на лекови „Новартис“ денеска најави дека во следните четири години ќе укине околу 2.200 работни места во Швајцарија, со цел, преку консолидација...

Се модернизира трафостаницата „Дуброво“

Започна модернизацијата на трансформаторската станица „Дуброво“, при што ќе биде инсталирана нова опрема. Проектот опфаќа замена на примарна опрема, како прекинувачи, разделници, струјни и...

Сѐ поретко е-отпадот завршува кај „старо купувам“

Граѓаните сѐ повеќе се свесни дека електронскиот отпад е опасен за здравјето и дека истиот тој во согласност со законските прописи не смее да...

Вработените во „Еурокомпозит“ од утре повторно на протест пред Влада

Вработените воприлепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ бараат гаранција за исплата на отпремнините, пари за плата и работа, а за утре најавуваат протест пред Владата во...

Пекинг: Со воведените царини, САД и држат „нож под грло“ на Кина

Со воведувањето царини за увоз на кинески стоки, САД и „држат нож под грлото“ на Кина, изјави кинескиот заменик министер за трговија Ванг Џувен,...

Земјите од ЕУ загубиле 150 милијарди евра од неплатен ДДВ

Земјите членки на ЕУ загубиле 150 милијарди евра од неплатен данок на додадена вредност, поради неефикасност на фискалните системи, се наведува во студија на...

До 30 септември прогласување технолошки вишок во Еурокомпозит

Во Еурокомпозит обезбедени се услови за производство. За жал фирмата 11 години се соочуваше со тешки услови, но на добар пат сме да го...

Југоисточниот регион со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството

Најголемо учество во креирањето на бруто-додадената вредност во земјоделството има Југоисточниот регион со 29,7 отсто, покажува статистиката. По него следува Пелагонискиот со 22,1 отсто, додека...

Кинези ќе произведуваат електрични автобуси во Србија

Кинескиот производител на електрични автобуси „Јинлонг“ за два месеца ќе започне да ги користи погоните на „Икарбус“ во Белград, каде што треба да се...