32.6 C
Skopje
23.8.2019 - 17:52

Тевдовски: Намалување на каматата и забрзувањето на проектите ќе ја раздвижат економијата

Намалувањето на основната каматна стапка од страна на Народната банка на Република Македонија, заедно со забрзување на проектите од страна на државата според министерот...

Колкави се вистинските ефекти од кинеските инвестиции

Покрај европските финансиски институции, во инфраструктурните проекти на Западен Балкан, вклучувајќи ја и Македонија, сѐ повеќе влегуваат и кинески инвеститори. Виенскиот институт за меѓународни...

Србите се жалат на квалитетот на пченицата, Македонците месат леб

Во Македонија во изминативе години се увезуваат големи количества брашно и пченица од Србија, и тоа со пониска цена од домашното производство, што, според...

Предновогодишни понуди на Пежо

Во очекување на новата година, Пежо има предновогодишни понуди за сите клиенти. За нови почетоци, нови емоции и нови авантури...добредојдени се во салоните на Еуроимпекс...

Русија постепено ќе го намалува производството на нафта

Рускиот министер за енергетика Александер Новак најави дека државата постепено ќе го намалува производството на нафта. Во првата фаза производството на нафта ќе биде намалено...

ЕВН и ЕЛЕМ доставиле понуди за универзален снабдувач

Комисијата за спроведување на постапката за избор на Универзален снабдувач со која претседава академикот Глигор Каневче, денеска, по истекот на рокот за поднесување апликации...

Peugeot Ready to go!

Компанијата Еуроимпекс, во своите салони во пресрет на Новогодишните празници, има предновогодишни понуди за сите клиенти. Клиентите можат да изберат помеѓу Peugeot 208, 308,...

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести...

Пчеларите бараат еднаков третман со другите земјоделски гранки

Веќе со години приходите од оваа дејност се нула, а трошоците за опремата и за репроматеријалите се двојно зголемени и повеќето од долгогодишните пчелари...

Домашните компании очекуваат поддршка од странските

Oдржливиот развој на домашните компании треба да се креира само преку квалитетно образование, кое ќе создава потребни индустриски и технички профили. Системот на финансирање...