М-НАВ набавува најсовремен систем за контрола на летање

Акционерското друштво за вршење на дејноста давање на услуги на воздухопловната навигација М-НАВ потпиша договор за набавка на современ систем за контрола на летање. Од...

До 50 проценти намалени провизии за тргување со акции со Шпаркасе Банка Македонија

Шпаркасе Банка Македонија воведе најнова промоција, со која на своите новорегистрирани клиенти им овозможува тргување со акции на Македонска берза АД Скопје – со...

Како банките ги лишија европските буџети од 55 милијарди евра?

Тимско новинарско истражување на 19 европски медиуми Банките и инвеститорите користеле вешти даночни зафати, за да ги лишат европските буџети за значително поголем износ...

Тевдовски: Ќе се опремуваат училишта, студентски домови, факултети, а не кабинети на функционери

Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска на прес-конференција во Министерството за финансии појасни дека средствата во Предлог-буџетот предвидени за набавка на мебел не се...

Неброени давачки го оптоваруваат стопанството

Во согласност со анализите и истражувањата од спроведената анкета потврдено е веќе претходно изнесеното, односно од година на година значително расте оптоварувањето на компаниите...

Се работи на стабилизација на пензискиот фонд

Министерството за труд и социјална политика се уште работи на планот за стабилизација на Фондот за пензиско осигурување на Македонија со кој ќе ја...

Фонд за иновации: Процедурата за првиот јавен повик од Планот за економски раст е...

Фондот за иновации и технолошки развој тврди дека процедурата по која е спроведен првиот јавен повик од Столб 3 на Планот за економски раст...

Анѓушев: Ќе се минимизира и компензира штетата на Водно за гасоводот

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, по барањето од граѓански организации да се промени трасата за изградба на гасоводот која минува кај Водно за...

Заев: Економија заживува

Треба да бидете слеп за да не ги видите капиталните инвестиции, се градат патишта на сите страни, му порача денеска премиерот Зоран Заев на...

Министерствата и општините имаат 2.645 возила, најскапите се во МНР, МВР и финансии

Министерствата и општините имаат 2.645 автомобили. Министерствата имаат 2.215 возила вредни 27,2 милиони евра, додека општините имаат 430 возила во вредност од 5,7 милиони...