25 C
Skopje
20.9.2018 - 22:45

Осум организации добија едногодишни грантови од УСАИД

Осум организации денеска добија едногодишни грантови преку Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем. Целта на грантовите е подобрување на постоечки и развивање на...

НЛБ Нов пензиски фонд ребрендиран во Сава пензиско друштво

НЛБ Нов пензиски фонд а.д. Скопје го заврши процесот на пререгистрирање и ќе продолжи да функционира под името Сава пензиско друштво а.д. Скопје. Како што...

Стратегиски план и Програма за истражувачка активност на НБРМ за 2019-2021 година

Советот на Народната банка на Република Македонија на денешната редовна седница ги донесе Стратегискиот план и Програмата за истражувачка активност на Народната банка за...

Млади, иновативни, инспиративни – аплицирајте за Наградата за социјално претприемништво – Social Impact Award...

Млади сте? Имате идеја за отворање свој бизнис преку креирање ново иновативно решение? Се грижите за општеството? Да? Тогаш аплицирајте ја вашата идеја заклучно...

Тевдовски: Се очекува висок раст на странските инвестиции по влезот во НАТО

Искуствата од другите земји покажуваат висок раст на странските директни инвестици по влезот во НАТО Алијансата. Ако се земе просек од пет години пред...

Пред Влада протест на вработени во прилепски „Еурокомпозит“

Вработени во фабриката за производство на воена опрема „Еурокомпозит“ од Прилеп денеска протестираат пред Владата, барајќи спроведување на договореното за решавање на статусот на...

МЗШВ: Откупот на лубеници се одвива непречено, да не се манипулира со земјоделците

Додека земјоделците протестираа и го блокираа патот, камиони за откуп чекаа да откупуваат лубеници во Струмица. Очигледно е дека некој ги доведува во заблуда земјоделците,...

Анѓушев: Се фокусираме на инфраструктурните проекти

Извештајот на Европската комисија многу јасно, точно и прецизно ја отсликува состојбата на македонската економија, а Владата, согласно прекпраките, ќе работи посветено на инфраструктурата...

Без пченица ќе бидеме гладни

Лесно може да дојде до недостиг од пченица, особено поради проблематичните временски услови годинава, кои го намалија родот низ целиот свет, во САД, Австралија...

На летна работа во странство околу 5.000 македонски студенти

На работа во странство заминуваат само десет отсто од активните студенти во Македонија, додека во соседните земји тој процент се движи од 17 до 25 Студентите...