12.1 C
Skopje
23.4.2019 - 22:25

Ненаучени лекции по катастрофата од 2015-та

Високо ниво на подземните води, топење на снегот и обилни дождови во најава (2) Наглото топење на снежните прекривки енормно го покачува нивото на подземните...

Грците се прашуваат што ќе се случи со брендот „Македонија“

Терминот „Македонија“ се појавува во брендовите на 182 грчки бизниси, додека над четири илјади грчки компании го користат во описот на барем еден производ,...

Зошто Американците се настрвија врз Хуавеј?

САД ја интензивираа својата борба околу технологијата со Кина, со покренувањето обвиненија против управата на компанијата Хуавеј. Министерството за правосудство на САД тврди дека Хуавеј...

Обврзниците ги покажуваат првите заеднички придобивки од ратификацијата

Инвеститорите покажуваат интерес за македонските државни обврзници откако е отворен патот за приклучување на Македонија кон НАТО, додека Грција за првпат ќе продава обврзници...

Почнува обештетувањето на осигурениците од вториот столб

Трансферот за обесштетување на осигурениците чии средства не биле префрлани во вториот пензиски столб треба да почне денеска, а првата исплата ќе опфати 4.926...

Еуромакс целосно е посветена на заштита на животната средина –  без цијанид и сулфурна...

25.01.2019, Скопје - Еуромакс Ресоурцес (Еуромакс), концесионер на проектот за рудник за бакар Иловица - Штука, појаснува дека ќе го развива рудникот во согласност...

Пораст од 12 проценти за фаќање приклучок кон ЕУ

Во периодот што е пред нас целата енергија треба да се насочи кон креирање политики, кои ќе обезбедат високи стапки на пораст на бруто-домашниот...

Рајската градина веќе не постои во мрачните предвидувања од Давос

Бројни предупредувања за актуелните глобални проблеми се во центарот на вниманието на Светскиот економски форум во Давос, каде што присуствуваат политичките и лидерите од...

Дали седумчасовниот работен ден во Македонија е илузија

Додека Владата размислува, а УПОЗ чека одговор, се обидовме да дознаеме постојат ли расположение и можности за воведување седумчасовен работен ден или 35-часовна работна...

Македонија на 68. место на листата на Форбс на најдобри земји за бизнис

Македонија е рангирана на 68. место на листата на Форбс за водење бизнис, која е составена врз основа на 15 фактори, вклучувајќи имотни права, даноци, технологија,...