2 C
Skopje
19.11.2018 - 15:10

Заев: 2019 се очекува да биде година за раст на економијата

ММФ е долгогодишен партнер на Република Македонија и многу добро ги познава сите аспекти во економијата. Особено ме радува фактот што ММФ констатира стабилизација...

Оризопроизводителите жнеат загуби

Моменталната цена на оризовата арпа се движи од 15 до 17 денари, ретко 18 денари, додека производителите проценуваат дека таа треба да биде најмалку...

Заев: Време е да се испорачуваат економски резултати

Пред нас е економска година во која парите на народот уште повеќе ќе одат во проекти за поддршка на граѓаните од сите категории, особено...

Стоте најбогати Словенци заедно имаат 5,7 милијарди евра

Вкупната вредноста на имотите на стоте најбогати Словенци изнесува 5,7 милијарди евра, вредноста поголема за 10 отсто отколку минатата година, наведува списанието „Менаџер“. Петти пат...

Фотоволтаичните системи на ЕВН отсега подостапни преку ЕКО кредитот на Шпаркасе Банка

Фотоволтаичните системи на ЕВН Македонија, дизајнирани според потребите на корисниците, стануваат подостапни за сите заинтересирани. ЕВН Македонија и Шпаркасе Банка Македонија постигнаа договор за...

Бошњаковски: Нема одлука за „Иловица“ без усогласеност на ставовите на сите страни

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски денеска изјави дека нема да биде донесена никаква одлука за рудникот „Иловица“ сѐ додека не се усогласат ставовите на сите...

„Зелена нафта“ за земјоделците на почетокот на следната година

Земјоделците ќе добијат „зелена нафта“ од почетокот на наредната година. Процесот на нејзино обезбедување се заокружува, а ќе се реализира преку Платежната агенција за...

НБРМ објави едукативна игра за финансиско едуцирање на младите

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека ја објави првата едукативна игра за финансиско едуцирање на младата популација во земјава со наслов...

Форд купи фирма за изнајмување електрични тротинети

Американската компанија за производство на возила „Форд“ ја купи малку познатата, почетничка (старт ап) компанија „Спин“ за изнајмување електрични тротинети за јавна употреба, со...

Владата го усвои Предлог-буџетот за 2019

Владата го усвои Предлог-буџетот за 2019 година со кој вкупните приходи и расходи се во рамки на проектираните параметри на Министерството за финансии. Буџетскиот...