Германски аеродром нуди годишни плати до 30.000 евра и платен стан

Најголемиот германски работодавец, аеродромот Фрапорт, објави дека има потреба од работници и им нуди годишна заработувачка од 25.000 до 30.000 евра. Работниците треба да...

Анѓушев: Извештајот на ЕК реално ги отсликува состојбите во економијата

Извештајот на Европската комисија реално, прецизно и точно ги отсликува сите состојби во македонската економија, владиниот План за економски раст треба да помогне да...

Србија ги забранува пластичните кеси

Србија ќе забрани употреба на тенки пластични кеси и ќе воведе задолжителна наплата на биоразградливи, најави српското Министерство за заштита на животната средина. Како што...

Српските компании не се откажуваат од косовскиот пазар

И покрај дипломатските тензии меѓу Србија и Косово, бизнис врските меѓу двете држави се засилуваат, а компании од двете страни се натпреваруваа да склучат...

Александре де Ротшилд ќе ја предводи познатата банкарска династија

Најпознатата европска банкарска династија Ротшилд именуваше нов претседател на својата семејна инвестициска банка. Александре де Ротшилд (37) ќе го замени својот татко Давид де Ротшилд...

Полимерни банкноти од 10 и од 50 денари од 15 мај

Од 15-ти следниот месец Народната банка на Република Македонија првпат воведува полимерни банкноти со апоенска вредност од 10 до 50 денари. - Од 15 мај...

Николовски: Државата годишно исплаќа пет милиони евра за штети во земјоделството

Деновиве ќе почне надградбата на радарскиот систем во Ѓуриште кој детектира и најавува опасни временски појави, а не е во функција веќе четири години,...

Работниците во „Шкода“ ќе земаат плата од 2.000 евра и бонус од 2.600 евра

Синдикатот во најголемата чешка автомобилска фабрика „Шкода“ издејствуваа најголеми зголемувања на платите од трансферот кон групацијата „Фолксваген“, а тоа е просечна плата од 2.000...

Албанија и Косово стануваат дел од регионалната иницијатива за намалување на цените на роамингот

Албанија и Косово се приклучуваат кон регионалната иницијатива на четирите држави од Западен Баалкан за намалување на цените на роамингот. Поконкретни информации околу намалување...

Промовирана нова е-алатка за издавање на транспортни дозволи

ПристАПП транспорт е новата електронска алатка преку која во иднина ќе се издаваат транспортните лиценци и дозволи, а со чија промоција беше означено...