27.8 C
Skopje
21.7.2019 - 11:46

До крајот на јуни ќе заврши рехабилитацијата на автопатот од Скопје до Тетово

Интензивно се работи на рехабилитација на автопатската делница Скопје - Тетово, која е во должина од 17 километри. Досега се рехабилитирани и асфалтирани девет...

Повеќето жени се надвор од пазарот на трудот

Од работоспособното женско население во Македонија во 2017 година 34,6 отсто биле вработени, а невработени само 9,7 проценти, што значи дека неактивни се дури...

Ангеловска – Бежоска: Поскапувањето на нафтата е очекувано и нема да предизвика инфлаторни промени

Растот на цената на нафтата на светските берзи не се очекува да предизвика инфлаторни промени, оценува гувернерот на Народната банка на Република Македонија Анита...

Автопатот Приштина-Скопје ќе чини 700 милиони евра

Министерот за инфраструктура на Косово, Паљ Лекај информира дека конечната цена за изградбата на автопатот Приштина-Скопје може да стаса до 700 милиони евра, односно...

ДЗС: Пад на цените на угостителските услуги во мај

Цените на угостителските услуги во мај годинава во однос на претходниот месец бележат намалување за 0,1 отсто, а за периодот јануари - мај 2018...

Шарп ќе го обновува компјутерскиот оддел на Тошиба

Јапонската компанија Шарп најави дека ќе го купи веќе замреното одделение за производство на персонални компјутери на Тошиба за 36 милиони долари. Тошиба се повлече...

Преспанските овоштари бараат враќање на градобијните ракети

Итно враќање на градобијната заштита за намалување на штетите од град врз земјоделските култури бараат земјоделците од преспанскиот регион. По силното невреме со град,...

Патот од Неготино до Демир Капија готов до средината на јуни

До средината на јуни се очекува да биде пуштен патот од Неготино до Демир Капија, а кон почетокот или крајот на август обратната делница...

Компаниите можат да бидат поуспешни со повеќе инженерки

Истражувањата покажуваат дека младите жени се запишуваат и студираат на техничките факултети со подобар успех од мажите. Но по завршување на факултетот, се намалува...

Лила ја заврши својата кариера како водителка и одлучи да се проба во кулинарството!

Македонската водителка Лила Филиповска неодамна ја замисли цела Македонија за тоа кој е среќникот кој и го украде срцето и ѝ поклони дијамантски, а...