-1 C
Skopje
23.2.2019 - 18:47

Југоисточниот регион со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството

Најголемо учество во креирањето на бруто-додадената вредност во земјоделството има Југоисточниот регион со 29,7 отсто, покажува статистиката. По него следува Пелагонискиот со 22,1 отсто, додека...

Николовски: Државата годишно исплаќа пет милиони евра за штети во земјоделството

Деновиве ќе почне надградбата на радарскиот систем во Ѓуриште кој детектира и најавува опасни временски појави, а не е во функција веќе четири години,...

Праските од рускиот ќе се префрлаат на британскиот, косовскиот или албанскиот пазар

Британскиот, косовскиот и албанскиот се потенцијалните пазари за македонските праски, бидејќи од утре и официјално нема да се извезуваат во Русија, рече денеска министерот...

СБ ќе инвестира околу 70 милиони евра за капитални проекти во патна инфраструктура

За реконструкција и изградба на локални патишта ќе се инвестираат околу 70 милиони евра, кои ќе се обезбедат преку Светска банка(СБ), најави денеска министерот...

Земјоделците сѐ уште се соочуваат со голем број проблеми

Ниските откупни цени, неорганизираноста, нелојалната конкуренција, која го има монополот на пазарот на откуп, непостоењето договорно производство, недостигот од едукација и инвестирање во нови...

Над 25 милиони лица се пријавиле за работа во Индиски железници

Над 25 милиони луѓе се пријавиле за околу 90.000 работни места во Индиски железници, што укажува на предизвиците со кои се соочува премиерот Нарендра...

Заев: Данокот не може да биде ист за плата од 10.000 денари и од...

Не треба да се плашиме од ниту една реформа што ќе биде исцрпена со дебата. Персоналниот данок на доход е владина програма, а тоа...

Теленор ги продава бизнисите во централна и источна Европа

Норвешката телекомуникациска компанија Теленор постигна договор за продажба на работењето во централна и источна Европа на чешката инвестициска компанија ППФ за 2,8 милијарди евра. -...

Ребалансот на Буџетот нема да влијае на изградбата на автопатот Скопје-Блаце

Автопатот Скопје-Блаце ќе се прави преку Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП) и реабалансот на Буџетот воопшто нема да влијае врз динамиката на изградба,...

Заев: Одлуката за квотите за челикот да не ги демотивира домашните компании

Одлуката на ЕУ за воведување квоти за увоз на челик да не биде демотивирачка за домашните компании, порача премиерот Зоран Заев и ги охрабри...