Бошњаковски: Нема одлука за „Иловица“ без усогласеност на ставовите на сите страни

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски денеска изјави дека нема да биде донесена никаква одлука за рудникот „Иловица“ сѐ додека не се усогласат ставовите на сите...

Заев: Ќе има реализација на капитални инвестиции во фабрики во приватниот сектор

Нашата надеж најмногу е во приватниот сектор заради тоа што оптимисти сме за севкупните инвестиции и граѓаните кои се сопственици на фабрики и погони...

Иднината е во изградбата на енергетски ефикасни згради

Стопанската комора на Македонија подолг временски период реализира проекти за развој на капацитетите во градежниот сектор, за имплементирање на постулатите за енергетската ефикасност во...

Преку Еуролинк 150 учесници во „Мапа на културата“ го запознаа Галичник

Како дел од туристичката прошетка насловена „Мапа на културата“, во саботата 150 учесници го посетија Галичник. Прошетката ја организираше Еуролинк осигурување. Планинското село што лежи...

На Македонија и треба децентрализацијата за финансиски стабилни општини

На Македонија и треба децентрализација што ќе ја отсликуваат финансиски стабилни општини. Со тоа, во овој момент, воопшто не можеме да се пофалиме. Мораме...

Потребно е зголемување на ефикасноста на државните трошења

Понатамошно намалување на дефицитот не би нашло многу оправдување во оваа фаза од развојот, бидејќи Македонија има капитално-инвестициски потреби и тие треба да се...

Вредноста на биткоинот би можела да падне на нула

Вредноста на биткоинот би можела да потоне на нула, изјави за Си-Ен-Би-Си еден од најважните инвеститори во крипто заедницата, за време на дебата во...

Банките им давале повеќе кредити на домаќинствата

Македонскиот финансиски систем минатата година работеше во поповолно опкружување во однос на 2016 година, одржувајќи ги својата стабилност и непреченото работење во сите сегменти....

Вкупната пазарна вредност на капиталот на најголемите грчки банки падна на пет милијарди евра

Вкупната пазарна вредност на капиталот на четирите најголеми „системски“ грчки банки, по вчерашната силна продажба на нивните акции на Атинската берза, падна на само...

Македонија в година со нов, современ систем за заштита од град

Системи за заштита од град ќе бидат поставени на 181 локација низ Македонија. Приоритетни места се Ресен, Преспа, Тиквеш и Струмичко, како најранливи региони....