Нема да се дозволи неправилна распределба на студентските легла

Секоја година при распределбата на легла секако има незадоволни студенти што приговараат откако ќе бидат одбиени, но досега не се случило да бидат обелоденети информации за продажба на легла ...

   
 
Модерните држави сѐ уште се бранат со ѕидови
Како во античките и средновековните времиња, така и денес државите се штитат со ѕидови и со огради. Ваквите бариери, судејќи по нивната бројност и должина, не ја губат својата популарност како една од најефикасните мерки за заштита ...
Комарците стануваат отпорни на прскањето
Изминативе неколку месеци граѓаните сѐ повеќе се жалат на убоди од комарци. Велат дека никакви средства не ги уништуваат. За ова сведочат и вработените во аптеките, каде што, како што велат, сѐ повеќе граѓани бараат средства ...
Нимиц пристигна во Скопје Не носам нов предлог
Тој посочи дека официјалните средби со државниот врв ќе ги има денеска, а можни се и неформални средби. Според соопштението на ОН, Нимиц по посетата на Македонија ќе замине на средби во Атина, на 30 и 31 јули ...
Инспекторите го бараат изворот на смртоносната листерија
Две мостри биле позитивни на листерија, покажуваат првичните резултати од анализите на близу 200 мостри за утврдување присуство на оваа бактерија во храната, соопшти директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Дејан Рунтевски ...
Исчезнува бруцелозата кај овците и козите во Тиквешијата
Бруцелозата кај козите и овците во општините Кавадарци и Росоман исчезнува, вели државниот ветеринарен инспектор Спасе Донов од Агенцијата за храна и ветеринарство во Кавадарци ...
Да се обнови спомен -обележјето во Дабница
Историчарот Рубинчо Белчески ги изнесе податоците за немилиот настан, за храброста на 19-те убиени, во чија чест денес имињата ги носат многу улици во Прилеп ...
Почина еден од повредените во експлозијата во Сопиште
Почина педесет и деветгодишниот маж што пред неколку дена доби тешки изгореници во експлозијата во фабриката за пиротехника во Сопиште ...
Почна реконструкцијата на делницата Велес - Катланово
Почна реконструкцијата и рехабилитацијата на делницата Велес - Катланово од автопатот Александар Македонски, во должина од 23,5 километри, инвестиција вредна 5,7 милиони евра ...
 
  Powered by Dejan Jovanovski