Македонија се кандидира за организатор на ЕП 2020


Други вести
Највести
  • Читани
  • Коментирани
  • Оценувани
Коментари и дебати
Марјан Велевски
Нимиц отворен, но и натаму двосмислен
Тоа не значи дека јавноста ќе потклекне пред грчките ставови и ќе создаде некаков притисок врз власта да попушти. Македонската влада има цврст став по ова прашање. Промената на тонот може да значи дека нашите претставници, кои ...
 
Mирка Велиновска
Среќа, кренавме рачна!
Шефот на САД стана еквивалент за нашиот фригиден Заев! Што е доказ повеќе дека ни Харвард ни свети Харвард не може од отпад да направи квалитетен керпич. Зборот ми е, никаков курс за лидер не произведува автоматски лидер ...
 
Ивица Боцевски
Прекин на преговорите?
Не е возможно да се испреговара заемно прифатливо решение за спорот за името! Ете, преведено на обичен македонски јазик тоа го кажа посредникот Метју Нимиц на својата последна конференција за печатот во Скопје ...
 
 Печати | Прати ја страницата | Врати се назад
 
 

Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) поднесе официјална кандидатура за еден од организаторите на Европското првенство во 2020 година, кое се планира да се игра во 13 различни града во Европа

 
 
  
ФУДБАЛ

- ФФМ поднесе официјална кандидатура за организација на ЕП 2020. Скопје како град со стадион со капацитет од над 30.000 гледачи исполнува еден од условите, па оттука и одлуката за да се кандидираме како еден од 13 града што ќе бидат организатори на овој голем европски настан - ни изјави Златко Андоновски, портпаролот на ФФМ.
За главен кандидат на полуфиналните и финалните дуели се смета дека е Истанбул, Турција. УЕФА на 25 септември ќе ја објави листата со градови што поднеле кандидатура, а одлуката за тоа кои ќе бидат организатори ќе биде донесена в година.                                              
 
   
Автор: Д.С.  
 
   
   
   
     
сподели на пинг    
 
   
Веста е прочитана: 134          Оценка: 5  
   
    Оставете коментар

Правила за објавување на коментарите
 
   
 
  Powered by Nova Makedonija