Се намалиле трошоците на градежниците


Други вести
Највести
  • Читани
  • Коментирани
  • Оценувани
Коментари и дебати
Петранка Талеска
Желбата за градски живот ќе нѐ остави без храна
Во Македонија уште одамна се забележуваат села што се напуштени. Имено, статистичарите предупредуваат дека во нашата земја имаме дури 147 целосно испразнети села, додека стотици други имаат по десетина жители. Но најголем дел ...
 
Петар Шкрбина
Странските вложувања во поширокиот регион на Балканот (2)
Покрај Руската Федерација, најбогати земји со гас се Азербејџан со околу 14 милијарди кубни метри гас, Иран со околу 20 милијарди кубни метри гас и Ирак, Казахстан и Туркменистан со околу 30 милијарди кубни метри гас ...
 
Јованка Кепеска
Не е до човекот, поради инерцијата на свеста е
Каква квалификација би им се припишала, на пример, на мерките што ги применуваат Обединетите Арапски Емирати во изградбата на националноста. Тие, останувајќи космополитска земја со внесувањето странски труд, ја заштитуваат ...
 
 Печати | Прати ја страницата | Врати се назад
 
 

Трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување во последните четири месеци од 2012 година се намалиле за 1,1 отсто во споредба со истиот период во 2011 година, соопшти Државниот завод за статистика

 
 
  
 Во четвртото тримесечје од 2012 година, во споредба со третото тримесечје од 2012 година, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се пониски за 0,5 отсто, трошоците за материјали се пониски за 0,9 отсто, а трошоците за вработените се повисоки за 0,4 отсто. Во четвртото тримесечје од 2012 година, во споредба со четвртото тримесечје од 2011 година, трошоците за материјали се пониски за 2,7 отсто, а трошоците за вработените се повисоки за 2,6 отсто.  
   
 
 
   
   
   
     
сподели на пинг    
 
   
Веста е прочитана: 46           
   
    Оставете коментар

Правила за објавување на коментарите
 
   
 
  Powered by Nova Makedonija