Словенката Мазе освои златен медал


Други вести
Највести
  • Читани
  • Коментирани
  • Оценувани
Коментари и дебати
Наташа Бошковска -Златкова
Осакатени од морални инвалиди
На многу прекрасни професионалци, совесни и хумани, и покрај стресот и ризикот што им ги носат работата и околностите во кои работат, треба капа да им се симне. Проблемот е во поединци. А кога поединците може да формираат група, ...
 
Нада Поп-Јорданова
Изменетото лице на семејството
Како резултат на долгогодишната борба за рамноправност и еманципираност, жените имаат глобален отворен приод во едукациските системи, градат кариера, имаат професии што порано беа привилегија само на мажите ...
 
Милан Банов
Win или политички спин
Неприфатливо е кога низ флоскулата win-win (двонасочна добивка) ни го глобализираат умот, ни определуваат колонијален статус, ни ги оспоруваат идентитетот, посебноста, автономноста автохтоноста..., па така едново win неповратно ...
 
 Печати | Прати ја страницата | Врати се назад
 
 

Словенката Тина Мазе стана светска првенка во дисциплината супервелеслалом, што по неколкучасовно одложување поради густа магла се возеше на првиот ден од 42

 
 
  
СП ВО СКИЈАЊЕ

  Светско првенство во австриски Шладминг со време од 1:35,39 минути. Второто место и сребрениот медал ѝ припаднаа на Швајцарката Лара Гут - 1:35,77, а како трета со бронзен медал се закити Американката Џулија Манкузо, која забележа време од 1:35,91 минути.

Американката Линдзи Вон, четирикратната победничка во Светскиот куп, која се појави на патеката веднаш зад Мазе, доживеа тежок пад и со хеликоптер беше пренесена во болница. Трката не ја завршија ниту претендентките за медал, Германката Марија Хофл-Риш и Австријката Ана Фенингер, кои излетаа од патеката.
 
   
 
 
   
   
   
     
сподели на пинг    
 
   
Веста е прочитана:           Оценка:
1 2 3 4 5
 
   
    Оставете коментар

Правила за објавување на коментарите
 
   
 
  Powered by Nova Makedonija