недела, 29 септември 2013, 13:39

Спорт

Запален олимпискиот факел за ЗОИ во Сочи 2014 година

Олимпискиот факел за Зимските олимписки игри во Сочи 2014 година запален е денеска во Олимпија

Огнот на 5 октомври ќе тргне од Сочи на 123 дена долго патување од 65.000 километри, во рамките на кое е предвидено да замине во вселената, да го посети најдлабокото езеро во светот Бајкал, како и Северниот пол, пред на 7 февруари повторно да стигне во Сочи на свеченото отворање на игрите.

Зимските олимписки игри во Сочи ќе се одржат од 7 до 23 февруари.

сподели на пинг
Веста е прочитана: 116
  Powered by Nova Makedonija