RSS iconНАЈНОВИ ВЕСТИ

 
 
 ПЕЧАТЕНО ИЗДАНИЕ
Во анализата на извештаите на Европската комисија може да се констатираат различни појави за тоа во која насока се движеле меѓуетничките односи кај нас. „Нова Македонија“ преку споредбени методи направи сублимиран пресек на сите досегашни шест извештаи, откога Европската комисија ...
Дојран има потенцијал за алтернативен туризам, кој допрва треба да се искористи. Тука се вбројуваат екотуризмот со птиците што зимно време го населуваат Дојранско Езеро, велосипедизмот, воениот туризам (за кој особено се заинтересирани Англичаните, но и Бугарите), спортски туризам, ...
Со сегашните речиси 2.500 вработени и планираните нови 2.000 работници компанијата би станала еден од најголемите работодавци не само во Битола туку и во регионот и би вработувала многу повеќе работници и од најголемиот електроенергетски комбинат во државата, РЕК „Битола“, ...
Главната опасност што ја носи дефлацијата е зголемување на невработеноста. Можеби звучи одлично дека цените ќе паѓаат, меѓутоа суровата економска логика вели штом цените паѓаат, никој не сака да купува нешто (надевајќи се дека тоа нешто ќе биде уште поевтино), побарувачката ...
Само лани 17 трупа испливале на површината на речни и езерски води во разни несреќни случаи ...
Иако телефони за постојана комуникација треба да има, сепак искуството покажува дека јавувањата на граѓаните не секогаш ги даваат потребните резултати. Сепак има јавни претпријатија што имаат редовен и квалитетен систем за комуникација што дава резултати ...
Музејот е сместен во трикатна зграда, на површина од 6.000 квадратни метри и во него ќе бидат изложени повеќе од 6.000 артефакти од сите историски периоди, почнувајќи од праисторијата до средниот век ...
Да се предводи и да се вкомпонира толку голем инструментариум воопшто не е лесно, но Густафсон зад себе има големо искуство за да може од таа какофонија да направи звучна мрежа во која ќе може да се заробат сите познати музички форми и ритми ...
Избраниците на тренерот Лино Червар само во почетните минути парираа со играта и со резултатот, а потоа Кил со серии лесни голови полека но сигурно ја градеше својата предност ...
 
  • Спорт
  • Забава
  • Прилози
Червар: Не бевме доволно агресивни
Избраниците на тренерот Лино Червар само во почетните минути парираа со играта и со резултатот, а потоа Кил со серии лесни ...
Стефанов со сите сили го совлада Солноки
Буквално сите играчи настапија, и тоа беше само седми пат во 56 досегашни меча во Јадранската лига сите кошаркари од составот ...
Фудбалот е посилен од војната
Украинскиот фудбал се соочи со згаснување и преселба на повеќе клубови, како последици на војната во државата, со што одржувањето ...
Експлозивна претстава на новиот бран џез-музичари
Да се предводи и да се вкомпонира толку голем инструментариум воопшто не е лесно, но Густафсон зад себе има големо искуство ...
Бангкок - Венеција на истокот
Држава: Тајланд Број на жители: 15 милиони Број на туристи што го посетуваат градот: 25 милиони годишно ...
Кенгурите некогаш оделе како луѓе
Џиновските кенгури што живееле во Австралија пред повеќе од 100.000 години најверојатно не скокале, заклучиле група научници ...
Светот стравува од нова Сребреница
Турција не презема никакви акции, додека воздушните напади од страна на САД не ги запреа борците на Исламската држава: битката ...
Приватноста повторно под опсада на Големиот брат
Една американска компанија разви начин за да надгледување цели населби со помош на технологијата што првично беше наменета ...
Западот залудно се обидува да ја изолира Русија
Во првото интервју за медиумите на бившојугословенските простори рускиот претседател Владимир Путин зборува за руско-американските ...

 
 
 
 
Ретро
 
На денешен ден
 
Тв програма
   
На денешен ден
 
   
  Powered by Dejan Jovanovski